Lifting centro-facial
Cu ajutorul lifting-ului centrofacial se pot corecta semnele îmbătrânirii, iar faţa îşi poate recăpăta apectul întinerit şi odihnit prin ameliorarea conturului, a tonusului pielii şi a muşchilor care o susţin.
Cui îi este recomandat lifting-ul centro-facial?
Lifting-ul facial are cele mai bune rezultate la persoanele a căror piele şi-a mai păstrat din elasticitate, iar structura osoasă este puternică şi bine conturată. De aceea, intervenţia se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 40 şi 60 de ani.
Este bine de ştiut:
- Operaţia de lifting facial se efectuează sub anestezie generală. Intervenţia în sine durează câteva ore, iar pentru proceduri extinse se pot programa mai multe şedinţe separat.
- Inciziile realizate pornesc deasupra liniei de inserţie a părului la tâmple, se extind în faţa urechii şi se continuă în spatele lobulului auricular spre scalpul inferior. Dacă şi gâtul necesită intervenţie, o mică incizie se va face sub bărbie. În această zonă, pentru a îmbunătăţi conturul, grăsimea poate fi extrasă prin liposucţie.
- În faza iniţială a procesului de vindecare apare edemul postoperator (umflătura nedureroasă rezultată prin acumulare de lichid seros în ţesuturi) şi uneori o senzaţie de amorţeală şi disconfort, controlabilă medicamentos. Mimica feţei poate fi restricţionată temporar, iar pielea poate prezenta modificări de culoare.
- Reluarea activităţilor curente este posibilă după câteva zile de la intervenţie, iar serviciul şi activitatile fizice se pot relua în 2-3 săptămâni. De obicei, inciziile se vindecă în aproximativ 7-10 zile, firele se scot după 12 zile de la operaţie, iar incepand cu a treia săptămână se vor putea sesiza primele schimbări.
- Este indicat să se evite expunerea la soare câteva luni, până la vindecarea completă. Vor exista şi cicatrici postoperatorii, însa ele sunt ascunse de păr sau cutele naturale ale fetei şi urechilor, estompându-se în timp.