Poți să scapi de complexele care te-au urmărit o viaţă întreagă, printr-o singură intervenție chirugicală: rinoplastia sau intervenția de remodelare a nasului.
Dar pe lângă beneficiile din punct de vedere estetic, procedura a evoluat și este mult mai complexă, având aplicații diverse, cum este aceea de a îmbunătăți funcția nazală după un episod traumatic ori o afecţiune, sau pentru a corecta problemele de respirație care afectează somnul şi capacitatea de a face sport.
Fie că alegi operația de rinoplastie din motive pur medicale sau vrei o îmbunătățire de ordin estetic, rezultatul va produce o schimbare radicală pentru tine.
O schimbare în bine, pe care știu că ți-o dorești de mult timp!
Rinoplastia este în cele mai multe cazuri enorm de benefică pentru cei care aleg să își corecteze forma nasului sau mărimea acestuia. Obiectivul final al unei operații de rinoplastie este să redea pacientului nasul pe care și-l dorește, țînându-se cont de întreaga arhitectură a feței. Pentru cele mai bune rezultate va fi întotdeuna nevoie să fie armonios îmbinate știința și artă remodelării nasului. După această operație, pacienții sunt mult mai încrezători în ei și mulțumiți de felul în care arată.
Rinoplastia este intervenţia chirurgicală de îmbunătăţire a aspectului extern al nasului, contribuind la restabilirea armoniei faciale. Operaţia trebuie să fie hotărâtă cu prudenţă, deoarece ea modifică aspectul feţei într-un mod simţitor, de unde rezultă utilitatea fotografiilor şi videosintezelor, care ajută la o previzualizare a rezultatelor.
Candidaţii pentru intervenţia de remodelare a nasului trebuie să aibă peste 16 ani în cazul fetelor şi peste 18 ani în cazul băieţilor, deoarece după acest interval oasele nazale ajung la maturitate şi operaţia poate fi realizată fără reţineri.
Un pacient pregatit este un pacient informat.
In mod normal durata unei interventii chirugicale de rinoplastie este de aproximativ 2 pana la 3 ore.
Momentul cel mai potrivit pentru realizarea rinoplastiei este în anotimpurile de primăvară şi toamnă, deoarece temperaturile foarte ridicate sau scăzute pot afecta perioada recuperării.
Aproximativ 5 zile
Rinoplastia se face sub anestezie generală. În timpul operaţiei, pielea nasului se separă de os şi cartilaj, care sunt apoi sculptate în forma dorită.
În primele zile postoperator, pacientul îşi poate simţi faţa umflată, cu edem şi echimoze în special la nivelul pleoapelor inferioare. În acest caz, trebuie aplicate comprese reci care vor reduce evident această simptomatologie. De regulă, echimozele şi edemul persistă în prima săptămână, la finalul acesteia, atela şi firele pot fi scoase.
Timp de 2 săptămâni trebuie evitate activităţile solicitante, care pot creşte tensiunea arterială, fapt ce poate favoriza unele sângerări. La pacienţii care poartă ochelari, pe o perioadă de 6-7 săptămâni este contraindicat ca aceştia să se sprijine pe piramida nazală. Nasul operat rămâne sensibil pe o perioadă de 21 zile şi ia un aspect natural după 2 luni, însă cel definitiv va putea fi observat după trecerea unei perioade de un an.