Despre Dr. Silvia Stănculescu

Dr. Silvia Stanculescu

Am ales chirurgia plastica dupa absolvirea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, cand am intrat in acest univers fascinant si am avut ocazia, prin oamenii pe care i-am intalnit si atat de multe noutati pe care aveam sa le descoper si sa le invat, ca sunt multe lucruri pe care le-as putea face in acest domeniu.

Aveam sa aflu curand cum poti reconstrui, modela si infrumuseta corpul uman si schimba astfel, prin munca ta, viata pacientilor care isi pun toate sperantele in tine si iti acorda toata increderea lor.

O interventie chirurgicala estetica este o optiune personala pe care trebuie sa o faci pentru tine, nu pentru a indeplini asteptarile altcuiva sau pentru a te incadra in niste standarde de frumusete considerate ca fiind ideale. Nu! Ce poti face pentru altii, pentru cei dragi si cei pe care ii iubesti este sa ai grija de tine, de mintea si de corpul tau, cultivandu-le inclusiv, atunci cand este cazul, si prin ceea ce are de oferit chirurgia estetica.

Daca ar fi sa aleg o ramura a chirurigiei estetice care imi place mai mult, ar fi foarte dificil. De altfel in asta consta si frumusetea acestei meserii, in teritoriul vast pe care il ai la dispozitie pentru a-l explora si pentru a-ti lasa amprenta cu meticulozitate si profesionalism, in vietile unor oameni pe care nu i-ai mai intalnit pana atunci, dar alaturi de care legi o relatie cu totul aparte.

20160506-dr-silvia-print-by-vanillaroads-featured

Silvia Stanculescu

Medic specialist

Chirurgie plastică şi Microchirurgie Reconstructivă

Imi dedic toata priceperea si experienta si imi plac deopotriva chirurgia cosmetica pentru infrumusetarea trupului si linistirea sufeltului, chirurgia reconstructiva in cazul pacientilor care au suferit traume, s-au luptat cu cancerul sau malformatiile si un loc deosebit in ceea ce fac il ocupa chirurgia post-bariatrica de remodelare corporala a pacientilor care au suferit pierderi masive in greutate si se lupta cu numeroasele complicatii care rezulta din cauza excesului de piele – am intalnit oameni cu totul special, cu o ambitie si determinare greu de descris, care ajung sa te faca si pe tine ca doctor sa iti doresti sa faci parte din povestea lor incredibila.

Parcursul meu profesional a inceput odata cu rezidenţiatul în chirurgie plastică, în cadrul Clinicii de Chirurgie Plastică a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, pe care l-am finalizat în anul 2007. Au urmat apoi ani de cursuri si specializari in tara si strainatate, perioada in care am cautat sa imbin partea teoretica, cu partea practica si cu cele mai noi inovatii in domeniu. Am urmat numeroase specializări în domenii precum microchirurgie reconstructivă de nervi perfierici (2001); tehnici chirurgicale în patologia nasului SCUPRA (2002); utilizarea toxinei botulinice şi a acidului hialuronic (2005). Din anul 2008 am dobandit competente pentru vibro-lipoaspiratie, o tehnica inovatoare de eliminare a grasimii, si am specializare in chirurgie cosmetica, obtinuta in cadrul Clinicii Milenio Portugalia, sub indrumarea Prof. Dr. Angelo Rebelo. Cursurile prestigioasei clinici Milenio sunt certificate de catre Academia Internationala de Chirurgie Cosmetica.

Astazi am ocazia sa colaborez cu unele dintre cele prestigioase clinici si spitale din tara noastra, cum sunt Ponderas Academic Hospital, Spitalul Medicover sau Royal Hospital, in cadrul departamentelor de chirurgie plastica, precum si cu o serie de centre de frumusete unde realizez procedurile cosmetice minim-invazive.

Pentru pacient, o interventie chirurgicala plastica presupune mult curaj. Traim vremuri in care se pune prea mult accent pe imagine si din pacate, de multe ori succesul in viata poate fi influentat de aspectul exterior, mai mult decat de alte calitati. Presiunea sociala, valorile promovate si persoanele publice luate drept model, ajung sa stabileasca standardele de frumusete ale zilelor noastre. Fara a intra in dezbateri lungi pe aceasta tema, mi-as dori ca fiecare pacient sa stie ca fiecare dintre noi este unic, frumusetea este unica. De fiecare data, sunt alaturi de pacientii mei si ii insotesc pe tot acest drum pe care s-au decis sa mearga, ii indrum si le oferi sfaturi personalizate, in asa fel incat, in final, sa gaseasca aceasta frumusete pe care o cauta, la care aspira si pe care fiecare o contureaza din propriile dorinte si vise. Sunt mereu pregatita sa raspund la toate intrebarile pacientilor mei, dar si celor care au inca temeri sau curiozitati in legatura cu chirurgia plastica. Toate deciziile le iau impreuna si de comun acord cu pacientii mei pentru ca doar asa putem ajunge la cel mai bun rezultat. Si sunt dispusa sa ii ajut pe toti sa gaseasca frumusetea care le aduce starea de multumire si satisfactie, dar de fiecare data printr-o abordare foarte naturala a rezultatului.