fbpx

Mezoterapie

Mezoterapie

Mezoterapia este un tratament cosmetic folosit pentru a trata cu succes o serie de probleme de ordin estetic precum căderea părului, îmbătrânirea tenului sau celulita.

Tratamentele de mezoterapie cu acid hialuronic au efect profund de hidratare și prevenire a îmbătrânirii tenului.

Acest tip de tratamente poate fi folosit ca o opțiune pentru pacienții care nu își doresc să apeleze încă la folosirea fillerelor dermice sau pentru cei care le-au folosit, pentru menținerea sau complementarea efectelor acestora.

Pentru rezultate optime, de lungă durată, este recomandat un protocol de 3 ședințe realizate la interval de 15 zile, urmate de 2 ședințe la interval de 1 lună. Protocolul se realizează de 2 ori pe an pentru menținerea rezultatelor, iar specialistul tău îți va ajusta protocolul conform necesităților pielii tale.

Mezoterapie pentru caderea parului

Mezoterapia înlocuieşte vitaminele şi mineralele pe care organismul le pierde odată cu trecerea timpului, reprezentând o metodă eficientă de a combate căderea părului şi a ajuta la refacerea firului subţiat.

Căderea părului este o problemă care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Pentru a o rezolva, primul pas este diagnosticarea cauzei căderii părului de către un specialist şi apoi alegerea tratamentului corespunzător.

Cauzele legate de căderea părului pot fi multiple: stres, schimbări de anotimpuri, dereglări metabolice sau hormonale, regim alimentar neadecvat. În general, pacienţii cu probleme de pierdere a părului se recunosc după firul subţire şi moale din zona frontală, până în vârful capului. Într-o forma avansată şi netratată, pierderea excesivă a părului poate duce la alopecie.

Este bine de ştiut:

  • După efectuarea unui test care arată ce anume lipseşte din compoziţia firului de păr, se aleg fiolele ce urmează a fi injectate pentru a stimula foliculii din scalp. Tratamentul nu este dureros, iar procedurile sunt efectuate sub atentă supraveghere.
  • Mezoterapia se bazează pe injectarea intradermică profundă la nivelul scalpului a unor cocktailuri de regenerare şi stimulare a creşterii şi refacerii rădăcinii firului de păr, stimulând totodată microcirculaţia scalpului. În funcţie de motivul căderii părului şi de sexul pacientului, sunt folosite substanţe care produc vasodilataţie la nivelul foliculilor piloşi, care hrănesc firul de păr sau care blochează activitatea.

Mezoterapia pentru rejuvenare faciala

Mezoterapia este un tratament medical nechirurgical ce implică injectări multiple de substanţe farmaceutice sau homeopate, extracte din plante, vitamine şi alte ingrediente, în ţesutul adipos subcutanat, numit mesoderm. Substanţele injectate variază în funcţie de fiecare pacient şi de zona care urmează să fie supusă terapiei, de aceea formula finală nu este fixă.

Semnele lăsate pe chip de trecerea anilor pot fi acum estompate şi cu ajutorul mezoterapiei. Cunoscută şi sub numele de “cocktailul frumuseţii”, aceasta ajută la refacerea tonusului pielii, la estomparea ridurilor şi la corectarea unor semne şi cicatrice.

Cui îi este recomandată rejuvenarea facială prin mezoterapie?

Procedura se recomandă cu precădere pacienţilor cu vârsta de peste 30 ani, care prezintă riduri şi cute fine, cicatrici sau pete hiperpigmentare, lipsă de elasticitate, fermitate şi luminozitate scazută. Alte indicaţii, inclusiv la pacienţi mai tineri, se referă la cicatricile dobândite în urma acneei sau chiar la diminuarea vergeturilor.

Este bine de ştiut:

  • O şedinţă durează între 20 şi 30 de minute şi presupune injectări de câte 0,1 – 0,5 ml la distanţe de 1-3 cm, în funcţie de zona tratată.
  • Substanţele folosite în mezoterapie sunt substanţe anestezice locale, antiinflamatoare nesteroidiene, medicamente miorelaxante, corticoizi, medicamente vasoactive, agenţi flebotonici, agenţi imunostimulatori, regulatori metabolici, hormoni, antibiotice, analgezice, agenti neurotrofici, sedative şi antispasmodice.
  • Substanţele active injectate în derm acţionează la nivelul fibroblastelor (celule responsabile de regenerarea cutanată). Aceste cocktailuri de ingrediente sunt introduse cu ajutorul seringilor cu microace, manevrate manual sau cu ajutorul unor pistolete automate.
  • Sunt recomandate un număr de minim 4 şedinţe cu un interval de 2-3 săptămâni între acestea. Numărul şedinţelor variază în funcţie de zonă şi de complexitatea tratatamentului. Însă, în general, este nevoie de 4-10 şedinţe de mezoterapie pentru a avea rezultate vizibile, iar frecventa şedinţelor este la intervale de 7-14 zile.
  • Efectele sunt regionale, de aceea este necesară injectarea în mai multe puncte din zona de tratat. După efectuarea procedurii, se recomandă evitarea aplicării machiajului timp de 6 ore, duşurile fierbinţi pentru o perioadă de 6-8 ore şi exerciţiul fizic pentru 48 ore.

Mezoterapie pentru tratarea celulitei

MEZOTERAPIA PENTRU TRATAMENTUL CELULITEI

Mezoterapia pentru tratarea celulitei implică injectări multiple de substanţe farmaceutice sau homeopate, extracte din plante, vitamine şi alte ingrediente, în ţesutul adipos subcutanat.

Celulita este o condiţie a pielii ce afectează peste 90% dintre femei, indiferent de vârstă şi greutate. Aceasta apare mai ales pe şolduri, fese şi membrele inferioare şi nu este determinată de greutatea în exces, asa cum majoritatea persoanelor consideră. Pentru combaterea celulitei, s-a descoperit un tratament medical ce reduce grăsimea de la nivelul zonei afectate de celulită, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi distruge ţesutul conjunctiv alterat, realizând astfel o netezire a suprafeţei pielii.

Mezoterapia corporală tratează cauzele celulitei, acţionând asupra tuturor factorilor implicaţi în formarea acesteia. Practic, ca efect al mezoterapiei se formează ”memoria celulară”, care permite ca după terminarea tratamentului să nu se mai acumuleze grăsime în zona tratată.

Este bine de ştiut:

  • Un tratament de mezoterapie durează aproximativ 30-45 de minute.
  • Aplicarea tramentului se realizează prin microinjecţii puţin dureroase, care nu presupun timp de recuperare. În general, este nevoie de 4-10 şedinţe de mezoterapie pentru a avea rezultate vizibile, iar frecvenţa acestora este la intervale de 7-14 zile. Efectele sunt regionale, de aceea este necesară injectarea în mai multe puncte din zona de tratat.
  • Substanţele injectate interacţionează cu celulele adipoase, determinând celulele să elibereze grăsimea şi apoi consumul ei. De asemenea, este îmbunătăţită circulaţia sangvină şi drenajul limfatic în zona tratată, este îndepărtat ţesutul fibrotic de conexiune şi este dizolvat excesul de grasime. Rezultatul constă in dispariţia aspectului de „coajă de portocală” din zona supusă tratamentului.
  • Recuperarea dupa această intervenţie este imediată, nefiind necesară aplicarea de bandaje sau pansamente. În primele 6-8 ore trebuie evitate duşurile fierbinţi şi eforturile fizice. Pentru un grad sporit de confort, se recomandă purtarea hainelor largi în jurul zonelor tratate.

Alege schimbarea la care visezi!

Poți să scapi de complexele care te-au urmărit o viaţă întreagă, printr-o singură intervenție chirugicală!

Informează-te înainte să iei o decizie! Contactează-ne prin: