Oricat de mare este schimbarea pe care o aduce in viata unui pacient operatia estetica la care viseaza de mult timp, cuvantul “cicatrici” nu are cum sa nu trezeasca o serie de temeri si ingrijorari, atunci cand o persoana incearca sa ia o decizie cu privire la interventia chirurgicala pe care o doreste. In timp ce tentatia de a-si vedea visul implinit printr-un rezultat bun ca urmare a unei proceduri estetice este mare, teama de a ramane cu cicatrici inestetice dupa interventie ajunge sa ii face pe unii sa renunte.

Despre cicatricile ca urmare a unei interventii chirurgicale estetice vorbim in cele ce urmeaza. Am intalnit de-a lungul carierei mele multi pacienti care aveau fix aceasta tema, a semnelor care raman dupa.

Inainte de a ajunge la “bisturiu”, asa cum se spune, fiecare persoana trebuie sa fie constienta de un lucru: de fiecare data cand faci o taietura pe piele va rezulta o cicatrice. DAR in cele mai multe cazuri cicatricile se micsoreaza in functie de locul in care sunt facute si felul in care sunt tratate si ingrijite, ajung sa se estompeze cu timpul. Pentru pacientii mei fac de fiecare data tot ce depinde de mine atat in perioada pre, intra-operatorie cat si post-operatorie pentru a reduce marimea cictricilor.

Dupa aproximativ un an de la efectuarea operatiei, cicatricea incepe sa se stabilizeze. Dar pe langa indemanarea doctorului si modul in care cicatricea este ingrijita apoi de pacient, un rol determinat in acest proces de vindecare a pielii il are si tipul de vindecare al fiecarui organism.

Pe langa acestea, exista si cateva lucruri care ajuta la recuperarea mai rapida si miscorarea cicatricilor, pe care le recomand pacientilor dupa o interventie chirugicala estetica. In primul rand, zona in care se afla cicatricea nu trebuie expusa la soare, consumul de alimente bogate in nutrienti ajuta, hidrateaza-te corect si evita fumatul – aceste obiceiuri vor conduce la o vindecare mai rapida. Si nu in ultimul rand este foarte important sa urmezi recomandarile si instructiunile pe care le primesti de la doctorul care te-a operat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *