Beneficiile de ordin estetic ale abdominoplastiei sunt bine stiute. Abdominoplasia este o alegere populara in randul pacientilor care au slabit considerabil si care au exces de piele si piele lasata pe abdomen, dar si in randul femeilor care vor sa isi recapete silueta avuta inainte de sarcina.

Prin abdominoplastie, pacientii pot obtine abdomenul plat si tonifiat pe care si-l doresc. Dar beneficiile unei operatii de abdominoplastie nu se opresc aici.

#ABDOMINOPLASTIA este o procedura care ajuta la si la imbunatatirea posturii.

Muschii abdominali si postura

Slabirea sau deteriorarea muschilor abdominali pot fi rezultatul sarcinii sau cresterii in greutate, ambele putand fi cauze ale separarii muschilor din aceasta zona a corpului. Atunci cand muschii se separa, acestia nu mai functioneaza ca un perete solid sau ca fundatia necesara sa sustina corpul. Acest lucru pune o presiune imensa asupra spatelui, fapt care duce la adoptarea unei posturi incorecte. In cele mai multe cazuri, deformarea posturii vine insotita de durere si alte probleme la nivelul spatelui.

Cum ajuta abdominoplastia la imbunatatirea posturii

Pe langa eliminarea excesului de piele si grasime din zona abdomenului, abdominoplastia mai poate ajuta la intarirea muschilor abdominali si a muschilor separati. In timpul procedurii, se elimina excesul de piele si grasime. Odata ce pielea este ridica, muschii abdominali sunt apropiati pentru a se obtine aplatizarea zonei. Refacerea muschilor slabiti atenueaza tensiunea asupra muschilor spatelui, iar acest lucru ajuta la imbunatatirea posturii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *