Total Body Lift este de departe una dintre cele mai populare tipuri de interventii post-bariatrice. Pacientii care au reusit sa scape de surplusul de kilograme, si ne referim aici la cei care au dat jos mai mult de 40-50 de kilograme, se confrunta acum cu excesul tegumentar.

Pana cand acest exces de piele din cele mai multe parti ale corpului nu este eliminat, pacientul nu poate spune ca a revenit la o viata normala, o arata studiile, dar si perceptia oricarui chirurg plastician care vede zilnic astfel de oameni.

Beneficiile unui Total Body Lift sunt numeroase, Pierderile mari in greutate inseamna piele ramase pe coapse, abdomen, pe brate, inseamna sani lasati care si-au pierdut forma. Acesta este rezultatul pielii si tesuturilor care refuza sa se contracte dupa slabire.

Pielea ramasa atarna, provoaca disconfort, chiar infectii. Si mai are o caracteristica. Nu poate fi eliminata decat chirurgical, in ciuda faptului ca multi pacienti si-ar dori sa poata scapa de excesul tegumentar prin sport.

Total Body Lift nu este o procedura care ajuta la slabit, insa studiile arata ca poate provoaca modificarea IMC.

Beneficii medicale ale Total Body Lift dupa slabirea masiva: