Abdominoplastia este una dintre cele mai cautate operatii plastice. Procedura ajuta la eliminarea pielii in exces si obtinerea unui contur corporal mai placut, dupa slabire sau sarcina, dar ajuta si la recastigarea increderii in sine si la un moral mult mai bun.

Am intalnit de multe ori pacienti carora li s-a spun ca sunt prea grasi pentru operatia de abdominoplastie. Chiar daca in multe cazuri, din punct de vedere medical aceasta era realitatea, suportul pe care chirurgul plastician il acorda in aceste situatii ar trebui sa fie altul. Mai exact, gasirea celor mai bune solutii si intocmirea unui plan care sa duca la cele mai bune rezultate pentru pacient!

Pentru cele mai bune rezultate ale operatiei de abdominoplastie, in mod evident, pacientul trebuie sa fie la greutatea si indicele de masa corporala ideale.

Pentru un pacient care a scapat de povara obezitatii sau de un surpulus de kilograme, atitudinea pozitiva si empatica, incurajarile si setarea unor obiective realiste conteaza enorm. Si ajuta enorm! Acest proces prin care pacientul este sustinut sa ajunga la greutatea ideala il va pregati cu totul pentru operatia de abdominopastie care ii va schimba ulterior intreaga viata.

Care este IMC ideal pentru abdominoplastie

Indicele de masa corporala este raportul dintre inlatime si greutate si se calculeaza impartind greutatea actuala in kilograme la patratul inaltimii. Un IMC normal ar trebui sa se incadreze intre 20-25 la persoanele adulte.

Pentru pacient este important sa stie care este indicele de masa corporala pe care il are si totodata care este IMC ideal, pentru ca acest lucru il va ajuta sa faca pasi importanti in pregatirea pentru abdominoplastie.

Un indice de masa corporala sub 30 este ideal pentru abdominoplastie. Cu siguranta interventia poate fi facuta si cand aceasta limita este mai mare si rezultatele sa fie foarte bune.

Care sunt riscurile in cazul pacientilor cu IMC mai mare de 30

Cand indicele de masa corporala este mai mare de 30, rezultatul final va fi afectat si in acelasi timp exista si multe riscuri. De aceea, recomandarea este ca fiecare pacient care isi doreste aceasta interventie sa atinga mai intai greutatea ideala.

Excesul de kilograme care exista inca, in cazul pacientilor care nu au atins greutatea ideala, poate provoca dureri si infectie post-operator. Totodata o stare generala de sanatate buna ajuta in procesul de recuperare. Sistemul imunitar afecteaza procesul de vindecare, si in general cu cat IMC si greutatea sunt mari, cu atat sistemul imunitar este mai slabit. De aici, rezulta un proces de recuperare mult mai lent, ceea ce poate avea consecinte in viitor pentru pacient.