Multe femei ajung, ca la un moment dat in viata, sa isi doreasca o operatie de lifting mamar. Uneori apare si intrebarea: sunt la varsta potrivita pentru o astfel de interventie?

Regula este ca nu exista o varsta anume la care liftingul mamar este mai indicat sau nu. Daca ne uitam la limita inferioara de varsta, sigur, trebuie sa vorbim de femei ai caror sani sunt complet dezvoltati pentru aceasta procedura.

Un alt factor de luat in considerare aici, este greutatea. Pentru a apela la aceasta procedura si a se bucura de rezultate, o femeie trebuie sa fi atins greutatea ideala. Daca iti propui sa slabesti sau esti in timpul unui proces de slabire, cel mai bine este sa astepti momentul in care ai atins dimensiunile dorite.

Si nu in ultimul rand trebuie sa trecem pe lista si alaptarea, un proces care schimba forma sanilor. Tocmai de aceea, femeilor li se recomanda sa apeleze la liftingul mamar dupa ce au decis ca nu vor mai ramane insarcinate.

Maturitatea emotionala a femei este un element cheie in aceasta discutie despre varsta potrivita unei astfel de interventii estetice. Este de fiecare data indicat ca pacienta sa fie constienta de motivele reale pentru care isi doreste un lifting mamar.

Femeile intre 18-25 de ani

Unele dintre cele mai frecvente motive care le determina pe femeile de 18-25 de ani sa apeleze la lifting mamar:

Femeile intre 26 si 35 de ani

Varsta la care femeile ajung sa devina mame acum depaseste in cele mai multe cazuri 30 de ani. Sarcina si alaptarea sunt doua dintre cauzele care provoaca lasarea sanilor, de aceea dupa ce devin mame, multe femei din aceasta categorie de varsta se gandesc sa apeleze la liftingul mamar.De asemenea, sanii incep sa se lase dupa varsta de 25 de ani si din cauza ca, din acest moment, productia de colagen incepe sa scada. Incetinirea productiei de colagen are ca rezultat lasarea sanilor deoarece colagenul este o proteina esentiala care mentine pielea ferma si sanatoasa.

Femeile intre 36 si 45 de ani

Chiar daca circula multe mituri legate de motivele care provoaca lasarea sanilor, in realitate acest lucru se intampla in momentul in care corpul nu mai produce suficient colagen. Pielea de la nivelul sanilor, la fel ca toata pielea, este afectata de lipsa colagenului.

Femeile intre 46 si 50 de ani

Acesta este un interval de varsta in care multe femei se gandesc sa apeleze la procedura de lifting mamar. Este momentul in care multe dintre ele au in sfarsit timpul si disponibilitatea necesare pentru a se ocupa mai mult de ele, si mai putin de cariera sau de cresterea copiilor.

In plus, sanii lasati fac corpul sa arate imbatranit si atunci cand nu iti mai place ce vezi in oglinda iti doresti neaparat sa schimbi ceva.

Femeile peste 50 de ani

La 50 de ani vorbim inca de femei active, sigure pe ele, dornice sa isi pastreze aerul fresh si tineresc. Dar ne gandim insa ca este si varsta la care modificarile corpului, asa cum sunt sanii lasati, nu mai pot fi ignorate. Pentru o femeie cu stare de sanatate buna si preocupata de pozitia sanilor sai, liftingul mamar este o procedura potrivita.