Blefaroplastia este o operatie complexa. Pana in urma cu cativa ani, acest tip de interventie estetica era cel mai frecvent solicitat de pacientii care aveau peste 50 de ani.

Astazi, lucrurile arata cu totul diferit. Pozele tip selfie, dar mai ales explozia intalnirilor online prin intermediul platformelor video, ii determina pe tot mai multi tineri sa caute informatii in legatura cu blefaroplastia – interventia chirurgicala care le permite sa corecteze zona din jurul ochilor.

“Acum am mai mult timp sa ma uit la mine insami, in timpul intalnirilor virtuale.”, asa suna marturisirea unei paciente de 30 de ani care isi doreste blefaroplastie.

Iata 3 motive pentru care pacientii tineri isi doresc o interventie chirurgicala la nivelul pleoapelor/ochilor.

Pleoape superioare proeminente: este posibil ca aceasta trasatura sa fie mostenita. Multe persoane sunt deranjare de aspectul pleoapelor proeminente (mai sunt denumite pleoape cu “gluga”) si devin o reala problema odata cu inaintarea in varsta, cand incep sa se si lase. Blefaroplastia repara cu succes aceasta problema inestetica.

Pungile de sub ochi: foarte multi pacienti tineri apeleaza la blefaroplastie tocmai pentru a scapa de pungile inestetice de sub ochi. Dupa ce multi incearca diferite metode (creme, serumuri, fillere) isi dau seama ca doar interventia chirurgicala poate rezolva bine si definitiv aceasta problema.

Aspectul de ochi obositi: aceasta problema de ordin estetic apare din cauza pleopei cazute la unul sau la ambii ochi – se poate produce asimetric la cele doua pleoape, ceea ce accentueaza si mai mult aspectul de ochi obositi. Blefaroplastia poate corecta aceasta problema inestetica, dand ochilor un aspect tanar si frumos.