Operatiile estetice sunt tot mai populare in randul barbatilor, iar acest lucru trebuie salutat si incurajat. Decizia de a apela la proceduri de chirurgie plastica nu este usoara, nici in cazul femeilor, nici in ceea ce ii priveste pe barbati, insa arata o preocupare pentru propria persoana si in cele mai multe cazuri pentru o buna stare de sanatate.

Ginecomastia este o afectiune destul de frecventa in randul barbatilor de toate varstele. Sanii isi maresc volumul, arata inestetic si ii fac pe cei mai multi barbati sa devina complexati de fizicul lor.

Vestea buna este ca exista o procedura chirurgicala prin care sanii pot fi redusi in volum, chiar si in cazul barbatilor. Operatia de ginecomastie este ceruta de tot mai multi barbati care vor sa se simta bine in pielea lor si sa isi recapete increderea in fizicul lor.

Doar ca, asa cum se intampla si in cazul altor proceduri, si despre interventia de micsorare a sanilor barbatilor circula o serie de idei preconcepute. Pentru ca rezultatul interventiei sa fie cel pe care ti-l doresti, este foarte important sa pornesti pe acest drum, cu o documentare cat mai bine facuta.

Cel mai bun remediu pentru ginecomastie este sa slabesti

Acesta este un mit destul de des intalnit. Sanii mariti nu au legatura cu kilogramele, ci reprezinta o afectiune a glandelor. Slabirea in greutate nu va determina si micsorarea sanilor, este posibil chiar ca ginecomastia sa arate si mai rau odata ce kilogramele se duc de pe alte zone si nu de pe piept.

Ginecomastia poate disparea de la sine

Acesta este un alt mit care porneste insa de la modificarile hormonale care au loc in timpul pubertatii. Atunci baietii au un oarecare nivel de ginecomastie. Din cauza schimbarilor hormonale specifice varstei, sanii se maresc, insa revin la normal odata ce nivelul de hormoni se stabilizeaza. In alte etape din viata, acest lucru nu se intampla, asadar nu astepta ca ginecomastia sa treaca de la sine daca ai depasit varsta pubertatii.

Ginecomastia revine dupa operatie

Un alt mit care ii face pe multi barbati sa se razgandeasca in legatura cu operatia de reducere a sanilor. Cei mai multi dintre barbatii care isi trateaza chirurgical ginecomastia se bucura de un bust masculin, bine definit. Operatia micsorare a sanilor la barbati este extrem de eficienta si are o rata scazuta de recurenta