#Abdominoplastie – acel tip de operatie estetica ce ii face pe multi sa viseze la forme perfect conturate ale abdomenului, dar care pentru multi ramane poate doar o dorinta ascunsa.

Ce-i drept, in multe cazuri, asa ar si trebui sa ramana. Abdominoplastia este o interventie complexa, recomandata doar in cazuri speciale, unui anumit profil de pacient. Cei mai multi dintre cei care viseaza la un abdomen suplu si tonifiat reusesc sa il obtine cu multa vointa, o dieta adecvata si mult sport.

In alte cazuri, insa doar abdominoplastia mai poate face ceva pentru recapatarea abdomenului mult visat.

Iata care sunt situatiile in care abdominoplastia este o procedura recomandata:

Dupa slabirea masiva in greutate: fie ca ai slabit un numar mare de kilograme prin dieta si sport, ori ai scapat de povara kilogramelor in plus prin interventii bariatrice, excesul de piele ramane, umbrind practic aceasta realizare. Atunci cand pielea este extrem de intinsa din cauza grasimii si kilogramelor in plus, aceasta nu revine la forma initiala, dupa ce ai slabit. In acest caz, doar abdominoplastia mai poate elimina excesul de piele.

Dupa sarcina: in timpul sarcinii burta se mareste, iar pielea se intinde. De cele mai multe ori dupa nastere, chiar daca burta a revenit la marimea sa obisnuinta, cu pielea nu se intampla la fel, din contra aceasta ramane lasata. Cu ajutorul abdominoplastiei, orice femeie isi poate recapata formele avute inainte de sarcina. In cele mai multe cazuri, interventia este indicata pacientelor care au avuta sarcini gemelare, multiple, mari etc.

Cand ai burtica “din nastere”: in cazul multor pacienti, oricat s-ar stradui sa aiba un stil de viata sanatos, cu alimentatie echilibrata si sport, burtica se incapataneaza sa ramana pe pozitii. Oamenii acumuleaza kilograme in plus pe diferite zone ale corpului, iar in cazul unora aceasta inseamna pe abdomen. Daca observi ca dieta si sportul te ajuta sa slabesti in alte parti, dar nu si in jurul taliei, abdominoplastia poate fi cel mai potrivit remediu pentru tine.

Incepand cu varsta a doua: odata cu inaintarea in varsta corpul incepe sa produca mai putin colagen si elastina. Dupa 30 de ani se poate constata laxitatea pielii, deoarece colagenul si elastina sunt responsabile pentru menținerea elasticitatii pielii. Vor observa cum pielea incepe sa se lase, inclusiv persoanele care au avut un stil de viata sanatos. Din fericire, abdominoplastia se poate adresa efectelor procesului natural de imbatranire. Excesul de piele este eliminat si rezultatele pot fi de lunga durata.