Abdominoplastia te ajuta pe plan emotional. Iata cum!

Abdominoplastia este una dintre cele mai populare proceduri, in randul femeilor care opteaza pentru aceasta interventie dupa o sarcina sau mai multe, dar si in general, in randul pacientilor care trec printr-un proces de slabire spectaculos, fie datorita dietei, sau ca urmare a unei operatii bariatrice.

Dar, la fel ca orice interventie chirurgicala prin care un pacient este nevoit sa treaca, si abdominoplastia vine la pachet cu o serie de stari si emotii, poate neexperimentate pana atunci de persoana care se pregateste sa treaca prin aceasta schimbare.

Pacientii, in special femeile, spun ca pana la terminarea operatiei simt ca gandesc in ceata pur si simplu, iar altele au trecut chiar si prin stari de angoasa si depresie la aproape trei saptamani de la operatie, cand gandirea rationala si echilibrata a revenit si au inceput sa isi aminteasca de ce si-au dorit atat de mult o astfel de procedura.

Insa, niciun pacient nu are motive sa se ingrijoreze – chiar daca din punct de vedere emotional lucrurile sunt sensibile dupa interventie – rata de satisfactie in cazul operatiilor de abdominoplastie este foarte ridicata!  In decurs de 6 saptamani lucrurile incep, treptat, sa revina la normal, pana in momentul in care pacientul observa ce abdomen suplu si frumos conturat are.  Pentru multi pacienti acest lucru vine ca o supriza, asta si in functie de etapa de recuperare emotionala in care se afla, precum si de recuperarea fizica.

Dupa operatie, pacientul trebuie sa se inarmeze cu rabdare si sa gandeasca pozitiv. Gandirea pozitiva grabeste vindecarea si ajuta la relaxare. Instructiunile chirurgului plastician trebuie urmate cu rigurozitate.  Este important ca pacientul sa constientizeze ca stresul si anxietatea nu ajuta deloc si poate ingreuna intreg procesul de recuperare.

Sentimentele de tristete si anxietate dupa o operatie estetica sunt normale. Exista o serie de trairi si emotii care apar in urma unei operatii de abdominoplastie si le vom enumara aici, dar nu pentru a speria sau a ridica semne de intrebare, ci pentru a convinge fiecare pacient,, ca tot ce urmeaza sa simta dupa interventie reprezinta o parte normala a procesului de vindecare si recuperare.

Dupa operatia de abdominoplastie este posibil sa experimentezi emotii precum iritabilitate, nesiguranta,  neliniste, tristete, posibil sa te confrunti cu stari de oboseala accentuata si insomnie. Dar NU uita – tot ce traiesti este normal, iar rezultatul nu te va dezamagi. Important este sa ai rabdare!

Concluzia este ca majoritatea pacientior isi ating scopul cu ajutorul interventiei chirurigicale pe care o aleg in cunostinta de cauza si in general nu exista efecte psihice adverse. Cu atat mai mult cu cat, o operatie de abdominoplastie este un vis impinit pentru acele persoane care au suferit o viata intreaga din cauza greutatii si pentru femeile care doresc sa isi recapete formele pe care le-au avut inainte de sarcina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *