Ce efecte are excesul de piele asupra starii psihice

Cu toate ca beneficiile operatiilor bariatrice atat asupra fizicului, psihicului si starii emotionale sunt bine cunoscute si experiementate de toti cei care au apelat la aceasta metoda de a scapa de kilogramele in plus, multi pacienti se plang  de excesul de piele care ramane dupa slabire, deformarea tesuturilor moi si probeleme de igiena. In consecinta, cereea pentru operatiile de remodelare corporala este in continua crestere.

Daca despre beneficiile pe care operatiile de remodelare coprorala le au din punct de vedere fizic se stiu deja foarte multe lucruri, multe dintre acestea fiind evidente, in ceea ce priveste efectele chirurgiei post-bariatrice asupra psihicului, acestea sunt in continuare studiate.

Din observatiile facute pana acum in randul pacientilor care s-au confruntat cu exces substantial de piele dupa slabirea masiva in greutate, rezulta ca aceasta povara a pielii lasate duce la probleme functionale si nemultumire profunda in legatura cu aspectul fizic, ceea ce ii face pe multi dintre pacientii bariatrici sa ia in calcul interventiile de remodelare corporala. Depresia, o stare de spirit in general proasta, insomniile sunt doar cateva dintre problemele cu care se confrunta pacientii nemultumiti de aspectul lor fizic afectat de excesul de piele.Starea psihica a pacientilor este vizibil afectata dupa ce au slabit semnificativ. Motivul: in ciuda efortului facut pentru a scapa de povara kiliogramelor in plus, corpul lor nu are formele pe care si le doresc, la care viseaza de atat de mult timp.

Corectarea conturului corporal prin eliminarea excesului de piele nu doar ca imbunatateste imaginea de sine, dar creste considerabil si calitatea vietii, conducand in cele din urma la un echilibru interior atat de necesar.

Pacientii care au slabit un numar considerabil de kilograme si au trecut prin operatii de remodelare corporala vor fi cei care vor beneficia de efectele pozitive la nivel psihic si in viata sociala.

Conform studiilor efectuate pana acum, categoria de pacienti cea mai interesata sa apeleze la chirurgia post-bariatrica dupa slabirea masiva in greutate este formata din femei cu varsta tanara, acestea fiind cel mai mult afectate din punct de vedere psihologic, de aspectul fizic. Nemultumirea este provocata in cele mai multe dintre aceste cazuri, de excesul de piele de pe coapse, abdomen, brate si de aspectul sanilor.

In cazul pacientilor care au suferit de obezitate morbida, operatiile de remodelare corporala sunt mai mult decat necesare pentru a elimina excesul de piele care rezulta si care are un impact major asupra psihicului acestor persoane, care cauta sa isi recapete formele pe care le-au avut inainte de a lua in greutate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *